-
- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSporten.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVVoetbal.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOnrecht.TVWeer.TV
- Cultuur.TVKook.TVOranje.TVWoon.TV
- Formule1.TVLachen.TVPolitiek.TV
- Gamen.TVMensen.TVReis.TV
- Geloof.TVMode.TVSerie.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSpeelfilm.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpelletjes.TV
07-01-2024
Marcel, Walter en zijn alter ego dragqueen Charlotte, leven hun Spaanse droom. De heren staan niet direct te springen wanneer ze horen dat ze hun comfortabele Spaanse villa moeten verlaten voor een bezoek aan Edward en Inge, die al een aantal jaar bezig zijn met de verbouwing van hun oude treinstation in de voormalige DDR. Edward en Inge daarentegen kunnen wel wat ontspanning gebruiken en zien het uitstapje naar Spanje als een geschenk uit de hemel.
Bekijk aflevering 7 van Hart van Nederland - Late Editie uit seizoen 2024 hier op KIJK. Deze aflevering is uitgezonden op 7 januari, 22:30 uur bij SBS6. Hart van Nederland - Late Editie is een Nieuws programma
Zijn er noodoplossingen om de opwarming van de aarde te verminderen? En welke risico's brengen die met zich mee? Stephane Kaas reist af naar de Amerikaanse westkust, de poolcirkel en de Noordzee en spreekt wetenschappers en start-up ondernemers die met innovatieve technologieën proberen de aarde af te koelen. Wie beslist voor welke technieken we kiezen om te proberen de planeet te koelen? Met onder anderen: Vesta Earth, David Keith, Asa Larsson Blind, Emilie Reuchlin, Thomas Rammelt, Claudia Wieners en Jeroen Oomen.
Botox en fillers zijn populairder dan ooit onder jongeren. Ook het aantal cosmetische klinieken is vervijfvoudigd. Waar komt die stijging vandaan? En welke rol spelen sociale media hierin?
AI en de verkiezingen in Taiwan. Nooit eerder gingen er zoveel mensen naar de stembus als dit jaar, met verkiezingen in onder meer Amerika, India en de Europese Unie. Vrijwel nergens in de wereld staan de verkiezingen zo zwaar onder druk van beïnvloeding, intimidatie en desinformatie als in Taiwan. Vooral door China. Cyber-expert Marietje Schaake over de invloed van Artificial Intelligence bij verkiezingen. * Inspiratie voor een Nationaal Slavernijmuseum. Het is een project van de lange adem: de bouw en inrichting van een slavernijmuseum in Amsterdam dat er, als alles goed gaat, in 2029 moet komen. Na jaren van discussie en debat.
Raven struint de donkere straten van Nijmegen af op zoek naar mensen die niet kunnen of willen slapen. Daar stuit die op visser Paul die de grootste meerval van Europa wil vangen. Hij kan 's nachts niet slapen, wetende dat er zich een joekel van een vis in de Waal verschuilt. Daarnaast ontmoet Raven een groep krakers, die op het punt staan om van een leegstaand gebouw hun thuis te maken. In een ruimte tussen dode dieren, schedeltjes en botjes vindt Raven taxidermist Sophie. Ze zet de meest exotische dieren op, van een Bengaalse tijger tot een kaketoe.
Verschillende gasten vertellen over hun herinneringen aan Whitney Houston. In een sneltreinvaart gaan we door haar roerige leven; haar vroege jeugd met tante Dionne Warwick, haar doorbraak en de ongekende roem met de aanstekelijke eerste hits. Naast zingen, is het de grote droom van Whitney om actrice te zijn en die kans krijgt ze in The Bodyguard. Het absolute hoogtepunt is natuurlijk I will always love you. Eind jaren 90 gaat Whitney meer de R&B-kant op en ook hierin is ze extreem succesvol. Veel van haar nummers komen voorbij; een feest der herkenning.
Pepijn Lanen, Frédérique Spigt, Ammar Bozoglu, Tjitske Reidinga, Glodi Lugungu, Chris Zegers en Roos Moggré duiken, onder leiding van Frits Sissing, in de wereld van de vierkwartsmaten, partituren en slagpatronen. Wie kan de rust bewaren en hanteert de baton het beste?
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting. En op NPO 1 extra met gebarentaal.
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting. En op NPO 1 extra met gebarentaal.
De negenjarige Panter is erg nieuwsgierig en vraagt zich al jaren af hoe het is om in te gevangenis te zitten. Hij is vooral benieuwd naar de concrete zaken: hoe eet en slaap je? Ex-gevangene Moreno groeide op in een crimineel omgeving en vertelt Panter over zijn misdaden, zijn tijd in de gevangenis en zijn ontsnapping. Willemijn van twaalf heeft veel vooroordelen over mensen die veel tatoeages hebben. Haar oma heeft beloofd haar rijbewijs te betalen als ze voor haar 21ste geen tattoos neemt. Zal het gesprek met tattoo-artist Jo Willemijn haar misschien toch op andere gedachten brengen?
Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en het weer, speciaal voor de jonge kijker. En op NPO Politiek en Nieuws met gebarentaal.
Livebeelden en/of samenvattingen van de belangrijkste sportwedstrijden en -evenementen van de dag, met interviews en reportages.
Speurneus Lavezzi Rutjes is terug om de Mol te ontmaskeren! In zijn eigen studio bespreekt hij de nieuwste aflevering van Wie is de Mol?. Samen met de jonge kijkers zoekt Lavezzi naar geheime hints en verdachte mollenstreken om antwoord te geven op die ene vraag: Wie is de Mol?
Pieters oom uit Australië wil graag een heerlijke Nederlandse winterklassieker eten: boerenkool met worst. Maar hoe haal je midden in de zomer boerenkool in huis? Willem en Pieter zetten alles op alles om oom niet teleur te stellen en gaan tot het uiterste om de allerbeste stamppot op tafel te toveren.
Leerorkest Amsterdam-Oost speelt Mozart en improviseert met Claron McFadden en Cor Bakker. * Akari Bastiaens, Quinten van Brummen en Valentijn Jeukendrup spelen Haydns Rondo in Hongaarse stijl uit Pianotrio nr. 39. * Componist des Vaderlands Anne-Maartje Lemereis speelt met Thabo Rousse diens pianowerk Droom. * Pianist Nelson Goerner speelt Chopins Étude opus 10/4 en van Strauss II An der schönen blauen Donau. * Hoboïste Pauline Oostenrijk speelt met pianist Daniël van der Hoeven Nielsens Humoresque en ze treedt ook op met dertien leerlingen. * Pianist Cor Bakker improviseert met Claron McFadden, bassist Thomas Pol en drummer Haye Jellema.
Vijftig jaar lang hebben Bas en Aad van Toor samengewerkt. Eerst 25 jaar lang als het acrobatenduo The Crocksons en daarna 25 jaar als clown Bassie en acrobaat Adriaan. Ze reisden de wereld over voor hun populaire televisieserie. Naast hun televisieserie gingen ze ook de theaters in Nederland en België in met hun eigen shows. Een druk bestaan voor de broers. Bas en Aad van Toor vertellen hoe zij hun tijd als Bassie & Adriaan hebben beleefd. Ook Hans Beijer als B100 vertelt uitvoerig over zijn belevenissen in de series. Verder komen Paul de Leeuw en Gert Verhulst aan het woord over hun samenwerking met Bassie & Adriaan.
Sara (11) houdt heel veel van heel veel mensen, zóveel dat haar moeder haar soms moet waarschuwen om ook een beetje aan zichzelf te denken. De taart is voor Merlyn, met wie ze alle geheimen deelt die ze niet met haar eigen moeder kan delen. Later wil Sara graag kinderarts worden. Ze is in een ziekenhuis in Den Bosch geboren en droeg na haar geboorte eerst de Turkse voornaam Hayat. Na zes maanden is ze opgenomen in het gezin van haar adoptieouders. Adoptieouders mogen zelf ook een naam kiezen voor hun kind, zo komt Sara aan haar naam.
Quizshow vol gekke ingrediënten in heerlijke gerechten. Met als grote vraag: als je weet wat je eet, vind je het dan extra lekker of juist extra vies?
Woede, verdriet, verbijstering. De Vlaamse documentaire Godvergeten, over kindermisbruik binnen de katholieke kerk in België, heeft de afgelopen maanden een ongekende emotionele schokgolf in ons buurland veroorzaakt. Bij het verschijnen van deze documentaire in Nederland belichten we de open zenuw die geraakt wordt door de verhalen van de slachtoffers. Hoe komt het dat deze serie in Vlaanderen zoveel losmaakt? En wat zal deze in Nederland teweegbrengen?
Een school in Ghana was al jaren in slechte staat. Toen in 2020 bij een storm enkele muren instortten en het dak eraf waaide, was het helemaal een bouwval. Toch wordt er nog steeds lesgegeven. Geeft u de kinderen een fatsoenlijk schoolgebouw?
Komend jaar gaat meer dan de helft van de wereldbevolking naar de stembus. Van Amerika, Bangladesh en India tot Rusland, Taiwan en het Verenigd Koninkrijk. Wilma Borgman, Step Vaessen en Caroline de Gruyter met een vooruitblik op verkiezingsjaar 2024. * De Amerikaanse oud-generaal David Petraeus schreef samen met Brits historicus Andrew Roberts het boek Conflict, Oorlogsvoering van 1945 tot Oekraïne. * Schrijver Arnon Grunberg woont in Amsterdam en in New York. De afgelopen maanden verschenen zijn essays in nationale en internationale media. Hoe belangrijk zijn het vertellen van verhalen en ooggetuigenverslagen? * De nieuwsfoto: Ahmet Polat.
Steun ons: word abonnee en bekijk deel 2 en exclusieve interviews en extra video’s op svenhulleman.nl Deze vrouwen willen terug naar het aanrecht | MEIDEN VAN TRADITIE #1 | NPO 3: <a target="_blank" href="https://www.youtube.com/watch?v=2CmX6U5C4r0 Waarom">Klik hier</a> we het over Mannen moeten hebben | Argos Medialogica Ontleedt | HUMAN | NPO Start <a target="_blank" href="https://www.youtube.com/watch?v=TjwEJbytAkY">Klik hier</a>
Wat zal het komende jaar brengen en hoe betrek je God daarbij? Soms denk je alles op eigen houtje te kunnen doen. Je hebt immers al de nodige ervaring in het leven. Toch is het goed om aan God te vragen: 'Hoe wilt U dat ik het doen zal?' Daarmee vraag je of God je de weg wil wijzen. Het is belangrijk om dan ook open te staan voor Zijn antwoord. Jurjen ten Brinke staat hier tijdens zijn overdenking bij stil. Ook klinken er mooie liederen die bij dit thema passen.
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Joriskerk te Eindhoven. Celebrant: pastoor René Wilmink.
Groeien in gelovig zelfbewustzijn is de opdracht van de kerk in deze tijden van krimp. Want de Openbaring van de Heer, die we vieren, vraagt van ons allemaal: Wie is de Heer voor jou? De pastoor van de Sint Joriskerk in Eindhoven ziet een kentering. Steeds vaker melden jongeren zich bij hem met de vraag: mag ik hier bij horen en hoe kan de Heer voor mij spreken?
In 2020 startte de realityserie Urk! en maakten we kennis met de meest markante inwoner van het vissersdorp: Teun Kapitein, ofwel Teun Föhn. De agenda van deze kapper, stylist en tv-persoonlijkheid is goed gevuld, maar Teun heeft ook graag aandacht voor de mensen om hem heen. Met Marleen deelt hij wat belangrijk is in zijn leven.
Francine Oomen bemoedigde een hele generatie pubers met haar Hoe overleef ik- boeken. Nadat twintiger Jurriaan een noodkreet plaatste op social media, schreef ze een nieuw boek voor haar inmiddels volwassen lezers. De worstelingen van jongeren gaan Francine aan het hart: 'Er zou een grotere tolerantie moeten zijn voor anders-zijn.' Francine laat zich in haar werk inspireren door Voice Dialogue, een methode waarbij je onderscheid maakt tussen verschillende stemmen in je hoofd. Ze neemt een aantal poppetjes mee, die voor verschillende kanten van haar persoonlijkheid staan. Zo probeert ze antwoord te geven op de vraag: hoe overleven we 2024?
We zien kleuters tijdens één van hun favoriete bezigheden. In Kijk mij nou laten kleuters zien wat zij leuk en belangrijk vinden.
Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en het weer, speciaal voor de jonge kijkers, met gebarentaal.
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting.