-
- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSporten.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVVoetbal.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOnrecht.TVWeer.TV
- Cultuur.TVKook.TVOranje.TVWoon.TV
- Formule1.TVLachen.TVPolitiek.TV
- Gamen.TVMensen.TVReis.TV
- Geloof.TVMode.TVSerie.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSpeelfilm.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpelletjes.TV
3 op reis - Alle afleveringen
Nienke pakt de trein van Utrecht tot helemaal boven de poolcirkel in Noorwegen. Tijdens een tussenstop in Oslo maakt ze kennis met het bij de Noren zo geliefde buitenleven, het friluftsliv. Ze duikt in de saunacultuur van de Noorse hoofdstad en maakt kennis met de extreme sport dødsen. Daarna vervolgt ze haar treinreis naar de Noorse stad Bodø.
Jurre is in het Zuid-Koreaanse Seoul, de bakermat van de K-culture. Hij leert meer over K-beauty en hij maakt zijn eigen K-pop video. Iets buiten de hoofdstad bezoekt Jurre de grens met Noord-Korea. Ook ondergaat hij een bijzondere ceremonie waarmee Zuid-Koreanen meer waardering voor hun leven willen krijgen: hij woont namelijk zijn eigen begrafenis bij.
Nienke sluit haar reis door Engeland en Wales af in Cornwall. Een district waar het leven zich voor een groot deel afspeelt aan en op zee. Ze bezoekt het kleine vissersplaatsje Cadgwith en reist dan verder naar dé geboorteplaats van de Britse surfscène: de badplaats Newquay. In de havenstad Falmouth bezoekt Nienke het Sea Shanty Festival, waar alles draait om zeemansliederen.
Jurre reist verder door Zuid-Korea en bezoekt het spirituele eiland Jeju, een geliefde vakantiebestemming bij Zuid-Koreanen. Hij ondergaat een sjamanistische ceremonie en gaat op pad met de wereldberoemde legendes van dit eiland: de Haenyeo-duiksters.
Sahil reist verder door het onbekende Kirgistan. Hij maakt een avontuurlijke roadtrip langs Issyk Koel, een op 1600 meter hoogte gelegen bergmeer. In het plaatsje Karakol bezoekt hij een van de beste dierenmarkten van Centraal-Azië en daarna rijdt hij verder naar Jyrgalan. Een kleine plaats waar in de Sovjettijd alles draaide om de mijnen, maar sinds deze gesloten zijn, zet Jyrgalan zich op de kaart als reisbestemming.
Chris vervolgt zijn reis door het noorden van Marokko. Na een bijzonder verblijf op een zelfvoorzienende boerderij midden in het Rifgebergte rijdt hij verder naar de kust. Hier bezoekt hij de populaire badplaats Al Hoceima, van waaruit hij een hike maakt door het Al Hoceima National Park. Via indrukwekkende canyons met kalkstenen kliffen eindigt de hike op een verlaten strandje midden in de natuur.
Jurre vervolgt zijn reis door Japan en Zuid-Korea waar hij zich onderdompelt in alle subculturen. In de Japanse stad Kyoto ontmoet hij een echte ninja-meester die hem inwijdt in de geheime technieken van ninjutsu. Daarna reist hij naar de Japanse havenstad Fukuoka waar hij de ferry pakt naar het Zuid-Koreaanse Busan. Deze op een na grootste stad van Zuid-Korea staat bekend om de grote haven, de mooie kustlijn en het relaxte strandleven.
Dit reisprogramma laat zien hoe je op een bewuste manier verre reizen kunt maken en inspirerende plekken kunt bezoeken dicht bij huis.
Sahil maakt een rondreis door Kirgistan: een land in Centraal-Azië met prachtige landschappen, een eigen cultuur en een boeiende geschiedenis. En een land met een hele jonge bevolking: de gemiddelde leeftijd van de Kirgies is 27 jaar. Sahil zoekt hen op om te horen wie ze zijn, waar ze van dromen en hoe ze met elkaar het karakter van dit bijzondere land bepalen. In de hoofdstad Bisjkek ontmoet hij een jonge dj en op het platteland verblijft hij bij een jong nomadengezin aan het Song-Kul meer.
Dzifa maakt een roadtrip door Montenegro: een van de kleinste landen van Europa, gelegen in de Balkan. Na een bezoek aan de hoofdstad Podgorica gaat ze raften in de diepste kloof van Europa: de Tara Canyon. Daarna bezoekt ze een biologische oesterfarm in de Baai van Kotor. Ze sluit haar reis af in het binnenland waar ze kennismaakt met het traditionele Montegrijnse boerenbestaan tijdens haar verblijf bij een herdersfamilie.
Chris reist verder door het noorden van Marokko. Dat je voor goede surfspots niet helemaal naar het zuiden hoeft, blijkt als Chris een bijzonder surfproject bezoekt in het kustplaatsje Asilah. Daarna rijdt hij het binnenland in waar hij een tussenstop maakt in het oude stadje Tétouan. En na een bezoek aan het fotogenieke stadje Chefchaouen verblijft hij op een biologische boerderij op een van de mooiste plekken in het Rifgebergte.
Jurre vervolgt zijn reis door Japan waar hij zich onderdompelt in verschillende subculturen. In de hoofdstad Tokio leert hij alles over de Japanse precisie in het lost & found centrum en bezoekt hij een hyperpopfeest. In de wijk Harajuku ontmoet hij de Strangers: rock-'n-rollliefhebbers die elke zondagochtend de longen uit hun lijf dansen. Vanuit Tokio trekt Jurre verder Japan in en ontmoet hij de eerste vrouwelijke sumoworstelaars van Japan.
Nienke vervolgt haar reis door Engeland en Wales. Ze bezoekt Manchester, de stad waar de Industriële Revolutie is begonnen. Ze bezoekt plekken die een rol hebben gespeeld bij deze ontwikkeling. Daarna vervolgt Nienke haar roadtrip en komt aan in Wales. In het Eryri national park, ook wel bekend als Snowdonia, slaapt ze op een bijzondere plek: 400 meter onder de grond in een oude mijn. Vervolgens reist ze verder naar Bardsey: een piepklein eilandje vlak voor de kust van Wales.
Dzifa is in Bosnië en Herzegovina, een van de minst bereisde landen in de Balkan. In de hoofdstad Sarajevo leert Dzifa meer over de burgeroorlog die zich hier in de jaren negentig afspeelde en daarna reist ze door de ongerepte natuur in het binnenland. Ze bezoekt de beroemde brug Stari Most in Mostar en maakt daarna een hike door het Sutsjeska National Park.
Chris maakt een reis door het noorden van Marokko. Een regio die vaak over het hoofd wordt gezien, terwijl dit juist het gebied is waar de familiegeschiedenis ligt van bijna tachtig procent van de Marokkaanse Nederlanders. En zij vinden dit de mooiste regio van het land. Om er te komen pakt Chris de trein. Vanuit Amsterdam reist hij via Madrid naar kitesurfwalhalla Tarifa, waar hij de ferry neemt naar Tanger. In deze verrassende Marokkaanse stad haakt Chris aan bij Eid el Fitr, oftewel het Suikerfeest.
Jurre maakt een reis door Japan en Zuid-Korea. Twee landen die met hun subculturen wereldwijd de fantasie hebben geprikkeld, geïnspireerd en fans hebben verzameld. Een maand lang dompelt Jurre zich helemaal onder in deze subculturen. Hij begint in het eclectische hart van Japan: Tokio. Hier bezoekt hij een robotcafé met een belangrijke sociale missie en in de iconische modewijk Harajuku krijgt hij een complete Harajuku make-over.
Nienke maakt een lange reis door Engeland en Wales. In IJmuiden pakt ze de ferry naar de Engelse studentenstad Newcastle en van daaruit rijdt Nienke naar het Lake District. Een natuurgebied met meer dan 200 bergtoppen en heuvels en ruim 2200 kilometer aan wandelpaden. Na een lange wandeling overnacht Nienke in een van de meest afgelegen hostels van Engeland. Daarna reist ze verder naar het 800 jaar oude Muncaster Castle, waar de eigenaren haar verwelkomen op een creatief festival.
Dzifa sluit haar reis door Azië af in Cambodja. Een land met een roerige geschiedenis, waar tijdens het gruwelijke regime van de Rode Khmer in de jaren 70 naar schatting twee miljoen mensen zijn vermoord. In die periode is ook een groot deel van de kunst en cultuur van het land verloren gegaan. In de hoofdstad Phnom Penh ontmoet Dzifa jonge kunstenaars die bezig zijn met een culturele renaissance. Daarna maakt ze een hike door het Cardamom-gebergte. Ze sluit haar reis af op het paradijselijke eilandje Koh Ta Kiev.
Chris vervolgt zijn reis door Frans-Guyana: een Frans overzees departement, gelegen naast Suriname. In de kustplaats Awala-Yalimapo leert hij meer over de cultuur van de Kalina Amerindianen: de mensen die in Frans-Guyana woonden voordat Frankrijk het koloniseerde. Vanuit de stad Saint-Laurent-du-Maroni maakt Chris een uitstapje naar buurland Suriname. Vervolgens bezoekt hij in Kourou het lanceercentrum van ESA en tot slot gaat hij per boot diep het regenwoud in voor een verblijf midden in de natuur.
Sahil maakt een roadtrip door Tunesië. Waar veel mensen kiezen voor een van de resorts aan de kust, laat Sahil juist zien wat het land nog meer te bieden heeft. Daarnaast maakt hij een bijzondere bedevaart: als echte fan bezoekt hij filmlocaties van Star Wars met als hoogtepunt het huis van Luke Skywalker.
Dzifa vervolgt haar lange reis door Azië. Vanuit Thailand reist ze per trein naar buurland Cambodja. Na een stop in de afgelegen regio Banteay Chhmar, waar toerisme nog in de kinderschoenen staat, reist ze verder naar Siem Raep. Een stadje dat vooral bekend is vanwege de wereldberoemde tempel Angkor Wat. Dzifa bezoekt hier een avontuurlijker alternatief: Phnom Kulen. Ooit de hoofdstad van het oude Khmer-rijk, nu een prachtig natuurgebied met jungle, watervallen en de indrukwekkende restanten van de lost city.
Nienke is in Roemenië, waar ze zich verdiept in de unieke Roma-cultuur. In de hoofdstad Boekarest ontmoet ze creatieve Roma-jongeren die haar het leven van de moderne Roma laten zien. Iets buiten de hoofdstad, in het kleine plaatsje Mogosoaia, laat Nienke haar kaarten lezen door wereldberoemde waarzeggers. In het dorpje Clejani brengt Nienke een bezoek aan de bekende Roma-band Taraf de Haidouks.
Chris reist naar een van de minst bereisde plekken van Zuid-Amerika: Frans-Guyana. Een overzees departement van Frankrijk dat grotendeels uit regenwoud bestaat. Chris viert carnaval in de hoofdstad Cayenne en reist daarna naar de eilandengroep Île de Salut. Een voormalige strafkolonie die bekend is van het boek Papillon over de Fransman Henri Charrière die hier ooit ontsnapte van het beruchte Duivelseiland. Daarna bezoekt Chris een Frans gezin dat midden in het regenwoud woont.
Sahil is in het Franse Marseille, een stad die gebouwd is door migranten die hier al eeuwenlang uit alle windstreken naartoe trekken. Sahil duikt in de cultuur die er in deze havenstad met kop en schouders bovenuit steekt: hiphop. Hij ontmoet jongeren die hun verhalen vertellen via rap, graffiti en hiphop en onderzoekt wat deze kunstvormen voor hen betekent.
Dzifa vervolgt haar roadtrip over de Mae Hong Son Loop in het noorden van Thailand. Op deze 600 kilometer lange route door de prachtige natuur, bezoekt ze de ochtendmarkt in het stadje Mae Hong Son. In het bergdorpje Ban Jabo leert Dzifa meer over de Lahu-gemeenschap die in deze regio woont. Ook bezoekt ze Pai, een geliefde plek onder backpackers.
Freddy vervolgt zijn culinaire reis door Spaans Baskenland. In het binnenland bezoekt hij een appelboerderij waar hét drankje van de regio wordt gemaakt: cider. Aan de kust bezoekt hij het vissersdorpje Zumaia waar een octopusfestival plaatsvindt. Freddy sluit zijn reis af met een hike naar de hoogste top van Baskenland in het natuurgebied: Aizkorri-Aratz.
Jennifer maakt een roadtrip door Noordwest-Italië. Ze bezoekt drie plekken waar de jonge generaties hun best doen om hun oude cultuur, natuur en tradities in stand te houden. In het zelfbenoemde prinsdom Seborga ontmoet Jennifer de prinses die haar alles vertelt over hun eigen vlag, munt en volkslied. In Finale Ligure ondervindt Jennifer waarom dit hét mountainbikewalhalla van Italië is. En in de afgelegen vallei, Coumboscuro, bezoekt ze een jonge herdersfamilie die verknocht is aan het eenvoudige bestaan in de natuur, mét een eigen taal.
Dzifa vervolgt haar lange reis door Azië. Vanuit Bangkok pakt ze de nachttrein naar Chiang Mai waar ze begint aan een van de mooiste roadtrips door Thailand: de Mae Hong Son Loop. Een 600 kilometer lange route door bergen en regenwoud en langs watervallen en rijstvelden.
Chris reist verder door Kaapverdië, waar hij twee van de benedenwindse eilanden bezoekt. Op Santiago, het belangrijkste eiland van de archipel, gaat hij naar de Afrikaanse markt in het dorpje Assomada. Op buureiland Fogo verblijft Chris in Chã das Caldeiras; een dorpje gelegen in de krater van de nog altijd actieve vulkaan Pico do Fogo. Van hieruit klimt hij naar de top van de bijna 3000 meter hoge vulkaan.
Nienke is in de Albanese Alpen: het decor voor een van de mooiste wandelroutes van Europa: de Peaks of the Balkan. Een 192 kilometer lange trail door de ongerepte wildernis van de landen Albanië, Montenegro en Kosovo. Nienke legt een deel van deze route af: ze begint in het Albanese Theth en loopt in drie dagen naar de hoogste berg van Kosovo: de 2656 meter hoge Gjeravika.
Dzifa begint aan een lange reis door backpackerswalhalla Azië. Ze trapt af in de Thaise hoofdstad Bangkok: een metropool waar jaarlijks meer dan 20 miljoen reizigers op afkomen. Dzifa laat zich leiden door de creatieve en ondernemende inwoners van de stad zelf, die haar de plekken laten zien die toeristen vaak over het hoofd zien. Van verborgen adresjes in de oude wijk Thonburi tot de nieuwste spots in de upcoming wijk Ari.
Freddy Tratlehner maakt een roadtrip door een van de culinaire paradijzen van Europa: Spaans Baskenland. Zijn reis begint in San Sebastián, de stad die met zestien Michelinsterren het gastronomisch epicentrum van de regio is. Hier proeft hij de beste pintxos en bezoekt hij het laboratorium van driesterrenchef Elena Arzak. Hij reist verder langs de kust naar de plaatsen Zarautz en Getaria, waar hij de meesters van de visgrill ontmoet.
Chris maakt een rondreis door Kaapverdië, een vulkanische eilandengroep in de Atlantische Oceaan voor de kust van het Afrikaanse Senegal. Hier bezoekt hij twee van de noordelijkst gelegen eilanden: São Vicente en Santo Antão. São Vicente is met hoofdstad Mindelo het culturele en muzikale hart van de archipel. Op het groene en ruige Santo Antão verblijft Chris in de Paúl vallei, midden in de indrukwekkende natuur en ver weg van het massatoerisme.